Zoekt u een koordirigent?

- 12 september 2014

Hans heeft ruimte op maandagavond (per direct) of donderdagavond (in overleg). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected]

Volkorenconcert: Vijf koren van dirigent Hans Bergman concerteren samen

- 12 oktober 2013

Koordirigent Hans Bergman uit Leeuwarden geeft samen met vijf van zijn koren een bijzonder concert. Met dit concert viert hij zijn 30-jarig jubileum als koordirigent. Het repertoire van dit estafetteconcert is breed, van klassiek tot swingende gospelmuziek. De deelnemende koren (de gospelkoren Lord’s Moor Singers uit Heerenveen, Joyfull uit Leeuwarden, Loft uit Leeuwarden, Pur Sang uit Sleen en het schoolkoor van C.S.G. Comenius uit Leeuwarden) zullen apart, in combinaties en gezamenlijk voor het voetlicht treden. Naast het jubileum van Hans Bergman staat ook muzikaal begeleidster Alian Boonstra centraal. Zij is de vaste pianiste van gospelkoor Joyfull en heeft in de afgelopen 25 jaar al verschillende koren muzikaal begeleid.

Datum: Vrijdag 1 november 2013 aanvang 20:00 uur.

Locatie: CGK de Bethel, Huizumerlaan 102 Leeuwarden

Entree: € 7,00 aan de zaal, € 6,00 bij bestelling vooraf.

Voor meer informatie of voor het bestellen van kaarten: [email protected]

HB-volkorenconcert 2013

- 7 juni 2013

1 november 2013 viert Hans zijn 30-jarig jubileum als dirigent met een HB-volkorenconcert. Nadere gegevens volgen.

Korenfestival Schiermonnikoog 2013

- 1 juni 2013

Gospelkoor Joyfull had 80 punten op het korenfestival in Schiermonnikoog. Omdat het niveau heel erg hoog was dit jaar levert dit slechts de vierde plaats op.

Arrangementen van Hans nu te bestellen!

- 29 juni 2011

Vanaf nu zijn de arrangementen van Hans te bestellen bij muziekuitgeverij ZoecMusic. (www.zoecmusic.com) De eerste titels zijn:

Meer titels zijn in voorbereiding. De arrangementen zijn te beluisteren en gedeelten van de bladmuziek kunnen worden ingezien.

UNIEK NIEUW SAMENWERKINGSPROJECT SJAMMASJ EN CHANGING WORLD!!!

- 13 juni 2011

Beide gospelkoren hebben hun krachten gebundeld in een geheel nieuw dienstvullend project: ‘KANS.fm’. In dit project met inspirerende samenzang, bestaande songs en speciaal voor dit project geschreven nieuwe songs (!), willen wij u laten weten dat God keer op keer nieuwe kansen geeft. Uw uitnodiging is wellicht een KANS om geïnspireerd te raken en daarmee nieuwe kansen te creëren voor uw gemeente. Op 25 september aanstaande is de première van dit unieke project in de Kurioskerk in Leeuwarden. Voor u een prachtige KANS om ons bezig te zien. Daarom nodigen wij u van harte uit! Voor meer informatie en boekingen verwijzen we u graag naar onze website: www.sjammasj.nl of www.changingworld.nl Mailadres: [email protected] Telefoonnummer:0511-543544 of 06-36070368

NU-Vocaal laat goede indruk na op bedrijfskorenfestival Arnhem

- 7 juni 2011

Op 13 mei deed NU-Vocaal mee aan een nationaal bedrijfskorenfestival in het Provinciehuis in Arnhem. Hoewel de overwinning verdiend naar "Koorbussiness" van de Provincie Brabant ging, waren er in het juryrapport lovende woorden voor NU-Vocaal. Enkele citaten uit het juryrapport:

Natuurlijk was er ook wel wat kritiek: Daar gaan we dus wat mee doen, om er volgend jaar nòg beter voor te staan!

Hans levert arrangement voor CD Nedersaksisch Vocaal ensemble (17 december 2010)

- 17 december 2010

Zeer onlangs kwam de eerste CD uit van het Nedersaksisch Vocaal Ensemble. Op deze CD staat o.a. een arrangement van Hans. Hij bewerkte het nummer "Törn", bekend van de Groninger zangeres Wia Buze, speciaal voor het koor. Vorig jaar won het koor ook al een concours met dit nummer, en nu is het dan op CD te beluisteren. Ga voor een voorproefje naar: http://www.nedersaksischvocaalensemble.nl/html/discografie.html

NU-VOCAAL zingt bij de 4 mijl van Groningen

- 10 oktober 2010

Op 10 oktober vond in Groningen weer het grote loop-evenement "de 4 mijl van Groningen" plaats. Aangezien er een flink aantal werknemers van Noordhoff Uitgevers meeliep besloot het bedrijfskoor NU-Vocaal de lopers vanaf de zijkant toe te zingen. Dit gebaar werd erg gewaardeerd, ook door tal van andere deelnemers. Onder andere nummers als "Opzij opzij opzij", "Run to me" en "Pappie (of bij gelegenheid mammie, opa of oma) loop toch niet zo snel" brachten de handen van menig loper op elkaar of leverden een brede glimlach en een omhooggestoken duim op!
(Foto: Margriet Bakker)

Foto 4 mijl

Hans bij concert Madeline Bell

- 28 september, 2010

Op 5 november 2010 zal Hans met Lord's Moor Singers zijn medewerking verlenen aan een concert in het kader van de Holland Chorale Tour, met de Amerikaanse zangeres Madeline Bell (o.a. bekend van haar hits met Blue Mink en later door de samenwerking met Tom Parker). Dit concert zal plaatsvinden in RK kerk, Crackstraat 13 8441 ES in Heerenveen. Aanvang 20.00 uur)

POP/GOSPELKOOR "LOFT"

- 1 september, 2010

Het in januari 2010 gestarte koor uit de Leeuwarder wijk Zuiderburen heeft nu ook een naam:

Pop/Gospelkoor Loft

Loft heeft betrekking op lucht, hemel, het beloofde land.
Maar ook op een woning die uit één ruimte bestaat en naar eigen inzicht is in te richten. En met dat "inrichten" zijn we volop bezig om toe te werken naar een "huis" waarin we ons allemaal geweldig thuis voelen!
En we zijn het nieuwe seizoen alvast goed begonnen!

Belangstelling? dan zijn we op zoek naar JOU!!!
[Zoekende mensen]

Er wordt gerepeteerd in MFC Màrkant aan de Wite Mar.

Repetitietijd:

Woensdagavond van 21.15-22.15u

Heb je ook belangstelling?

Bel

Wilka Bramer: 058-2660967

of

Liesbeth v/d Veen : 058-2531789 / 06-25212309

Lord's Moor Singers brengen nieuwe CD uit

-10 maart 2010

Op 27 maart a.s. vindt de cd-presentatie plaats van het Nederlandstalig themaproject "Ga, zoek en vind". De presentatie wordt gehouden in de Oerdracht, E.A. Borgerstraat 46, 8501 NE JOURE. Aanvang 20.00u. Kijk voor meer informatie op de site van LMS: www.lordmoorsingers.nl

Een nieuw gospelkoor in Leeuwarden-Zuiderburen

-12 januari 2010

In augustus 2009 werd Markant geopend, het nieuwe multifunctionele wijkcentrum in Zuiderburen. Aangezien ook de kerk een rol speelt in het MFC kregen werd er in september een wijkavond georganiseerd. Op de wijkavond die goed werd bezocht kwamen verschillende ideen om de saamhorigheid onder de mensen te bevorderen. Hier werd het idee voor het oprichten van een gospelkoor geboren.

Liesbeth van der Veen en Selie van der Veer hebben het voortouw genomen. Via een advertentie kwamen zij in contact met Hans Bergman, zelf inwoner van Zuiderburen. Hans heeft tijd gevonden om iedere woensdag van 21.15 tot 22.15 het koor in MFC Markant te begeleiden. Na het eerste idee in oktober, om een swingend, enthousiast koor te beginnen staan we vanaf 27 januari klaar vanaf 20.45 (eerst een kopje koffie/thee om de keeltjes te smeren) in MFC Markant.

IEDEREEN IS WELKOM

Info en opgave bij:

Selie v/d Veer: 2671733 / 06-15110277
Liesbeth v/d Veen : 2531789 / 06-25212309

Nu ook DVD/CD te bestellen van het HB-Volkorenconcert.

-23 november 2009

GKV de Morgenster heeft het HB-Volkorenconcert van 13 november jl. opgenomen. De opname is te bestellen op DVD en CD bij GKV de Morgenster: Ga naar de bestelpagina. Een DVD kost € 12,50, een CD € 7,50, eventuele verzendkosten € 1,40

HB-volkorenconcert groot succes!

-22 november 2009

Het HB-volkorenconcert was een grandioos succes! Alle koren bewezen het aanhoren meer dan waard te zijn. Het slot van het concert, waarbij alle koren gezamenlijk "Tibie Paiom" van de Russische componist Bortnianski ten gehore brachten, was indrukwekkend. Binnenkort meer nieuws over het bestellen van een opname van het concert bij GKV de Morgenster. Foto's zijn nu al te bekijken/bestellen. (zie de beginpagina)

Kaartverkoop HB-volkorenconcert gestart!

-11 oktober 2009

De kaartverkoop voor het HB-volkorenconcert is gestart! Voor meer informatie: kijk onder de knop "Kaartverkoop" op deze site.

Lord's Moor Singers de studio in!

-19 augustus 2009

Op 22 en 23 augustus gaat het combo van Lord's Moor Singers de studio in. Daarmee wordt de basis gelegd voor de release van de CD van het project "Ga zoek en vind" aan het eind van dit jaar.

Changing World misschien tòch op HB-volkorenconcert

- 17 juni 2009

Hoewel Changing World enige tijd op de rand van de afgrond balanceerde, is er vandaag in een zeer constructieve vergadering besloten alles in het werk te stellen om met een gerichte actie weer voldoende leden te werven voor een levensvatbaar koor. Net toen het koor goed begon te draaien en de nodige optredens wist binnen te halen, kreeg het te kampen met een groot ledenverlies door verhuizingen en studie. De overgebleven leden hebben de handen ineen geslagen en een plan de campagne gesmeed om het koor weer een gezonde toekomst te bieden. Eerste speerpunt is een optreden op het HB-Volkorenconcert. Changing World zal in brede kring op zoek gaan naar nieuwe leden om van dit optreden een succes te maken. Ondertussen zal worden gewerkt aan structurele zaken om ook in de verdere toekomst een vaste plaats in gospelkorenland te verwerven. Ben je tussen de 16 en 28 jaar en heb je belangstelling? Mail naar [email protected] en je bericht zal naar de juiste personen worden doorgestuurd, zodat je verder op de hoogte kunt worden gehouden.

Hans op concert Guus Meeuwis

- 3 juni 2009

Op 12, 13 en 14 juni treedt Hans met Lord's Moor singers op tijdens het concert van Guus Meeuwis in het Philipsstadion te Eindhoven. Dat zal een bijzondere ervaring worden!

HB-volkorenconcert update datum en locatie

- 6 mei 2009

Inmiddels is ook de locatie en datum bekend: Het concert wordt gehouden op vrijdag 13 november in GKV de Morgenster, Vrijheidsplein 1, 8924 JL Leeuwarden. Dit is een mooie, ruime locatie met een goede akoestiek. Bovendien goed bereikbaar met ruime parkeergelegenheid.

HB-volkorenconcert update NU-Vocaal

- 29 april 2009

NU-Vocaal heeft toegezegd mee te doen aan het concert.

HB-volkorenconcert

- 21 april 2009

Komend najaar zal koordirigent Hans Bergman zijn 25-jarig jubileum vieren met een groots concert: De koren die op dit moment onder zijn leiding staan geven een gezamenlijk concert, waarbij ook combinaties gevormd zullen worden. Een breed repertoire, van klassiek tot swingende gospel zal garant staan voor een afwisselende avond. Er wordt op dit moment gezocht naar een goede locatie in Leeuwarden.

Hans Bergman was een groot aantal jaren voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen en Drenthe, maar sinds zijn verhuizing naar Leeuwarden heeft hij zijn werkterrein meer naar Friesland verlegd. En met succes: Twee jaar geleden won hij het korenfestival op Schiermonnikoog in de afdeling Gospel met zijn koor Perspectief, in datzelfde jaar won hij met zijn schoolkoor van C.S.G. Comenius ook de titel “Beste schoolkoor van Friesland”.

Vier koren hebben hun medewerking reeds toegezegd:

Van de overige twee koren die onder Hans' leiding staan, Changing World uit Leeuwarden en NU-Vocaal, het bedrijfskoor van de educatieve uitgeverij Noordhoff te Groningen, is de deelname nog niet geheel zeker om praktische redenen.

Nadere berichtgeving volgt.